Forum Discussion

nagavineela's avatar
nagavineela
Occasional Contributor
4 years ago
Solved

The object "PopupRoot" does not exist.

Hi All

   Automation tests in TestComplete are failing with "

The object "PopupRoot" does not exist.

while testing desktop application. 

same project when executed in another PC, tests are passing. 

Please help me in getting this resolved 

3 Replies

  • Marsha_R's avatar
    Marsha_R
    Champion Level 3

    Frequently there is a difference between PCs in how the application under test is being loaded or the pages are displayed or other timing issues.  I suggest using a Wait function to look for your object to actually exist before you perform any actions on it.  Put this right before the line that gives you the "does not exist" error.  

     

    https://support.smartbear.com/testcomplete/docs/app-objects/common-tasks/waiting-process-or-window-activation.html

    • nagavineela's avatar
      nagavineela
      Occasional Contributor

      Thank you. 

      When i run the test on the station/PC the test is passing.

      Failing with Popuproot when i trigger and disconnect the PC/station.

      Issue observed in the above scenario only. 

      the same test is passing on the other PC's whichever way i execute.

      Please help

      • Marsha_R's avatar
        Marsha_R
        Champion Level 3

        My suggestion is the same.  Add a check for object exists before the line that fails.  Perhaps when you disconnect and reconnect then the object is not loading fast enough for TestComplete to see it.  You need to have TestComplete wait until it sees the the object and then continue.  Using the Wait will do that for you.