Ask a Question

Headless test not working

artw
Occasional Contributor

Headless test not working

We are looking into running our scripts with headless web browser. I followed the instructions on the smartbear website.

 

https://support.smartbear.com/testcomplete/docs/app-testing/web/supported-browsers/headless.html

 

My first simple test is to open a page and fill in some fields and click a button, see the code below (actual url and login details are replaced in the code below):

 

artw_0-1655237270649.png

The test code works well when we use Browsers.Item but it does not quite work with Browsers.RemoteItem for us. Once the URL is opened it fails to recognize the page elements.:

artw_2-1655237855850.png

 

I am not sure that it is supposed to say "local browser" or something else in the log. Interestingly the code above, which I assume is for headless browsers only, works if I happen to have chrome open and the url I'm testing is opened. This is as if the test still runs in a non-headless mode. 

 

The chrome version is:Version 102.0.5005.115 (Official Build) (32-bit)

The webdriver under C:\ProgramData\SmartBear\WebDrivers\chrome seems to be the latest stable version:

artw_3-1655238013879.png

Ultimately we plan to run our scripts/keyword tests using TestExecute. 

Any help/guidance would be appreciated.

 

 

1 REPLY 1
Baity201
New Contributor

I was stunned by your affiliation. Expecting a reply.

MyMileStoneCard Login

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: