Ask a Question

Getting error connecting emulator

SOLVED
letoged
Occasional Contributor

Getting error connecting emulator

ds.PNG

Hi I am getting this message when I try to select device in local appium option.

13 REPLIES 13
Marsha_R
Champion Level 2

Have you set up the Desired Capabilities? Here's a reference for that:

https://support.smartbear.com/bitbar/docs/testing-with-bitbar/automated-testing/appium/desired-capab...

letoged
Occasional Contributor

Hi @Marsha_R thanks for feedback, I already set the capability but when I hit "ok button" after that the above error message popping up can you please tell me what I am doing wrong here.

 

Capture.PNG

Marsha_R
Champion Level 2

The error message you posted says "Username and password or apiKey must be defined in Desired Capabilities" but I don't see that in your list of parameters. Fix that and see what happens.

 

Marsha_R_0-1679065012107.png

Marsha_R_1-1679065111782.png

 

 

letoged
Occasional Contributor

Hi @Marsha_R that's the issue I am facing I really don't know what is the username and password or apiKey I should put there.

 

I tried putting username and password of testComplete but that didn't work.

Marsha_R
Champion Level 2

Since the error is coming from your Appium server, I would try entries for that.
letoged
Occasional Contributor

Can you guide me what should I put there, because I couldn't find it on internet.

rraghvani
Champion Level 2

The link that @Marsha_R had posted has the information you need, with examples.

 

rraghvani_0-1679131681376.png

 

letoged
Occasional Contributor

Hi @rraghvani I have one question, when I use local appium server using emulator why it's saying failed to connect to remote device in first error message. I am not using bitbar.

letoged
Occasional Contributor

Can I use local appium server with local emulator or not?

If yes, then why it's saying remote device.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: