Ask a Question

MAVEN/JENKINS issue

SOLVED
bilgvvn
Occasional Contributor

MAVEN/JENKINS issue

 

Hi,

 

I was trying to setup and run my project using Maven on Jenkins, i am getting an error and not sure what might be the problem. Here is my pom.xml

 

<project
    xmlns="http://maven.apache.org/POM/4.0.0"
    xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" 
 xsi:schemaLocation="http://maven.apache.org/POM/4.0.0 http://maven.apache.org/maven-v4_0_0.xsd">
    <modelVersion>4.0.0</modelVersion>
    <name>My App</name>
    <groupId>maven.test</groupId>
    <artifactId>my-app</artifactId>
    <version>1.0-SNAPSHOT</version>
    <packaging>jar</packaging>
    <description>Test</description>


    <pluginRepositories>
        <pluginRepository>
            <id>SmartBearPluginRepository</id>
            <url>http://www.soapui.org/repository/maven2/</url>
        </pluginRepository>
    </pluginRepositories>
    
<!--Adding dependency-->
	<dependencies>

            <dependency>
            <groupId>org.reflections</groupId>
            <artifactId>reflections-maven</artifactId>
            <version>0.9.9-RC2</version>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.apache.poi</groupId>
            <artifactId>poi</artifactId>
            <version>3.13</version>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.apache.poi</groupId>
            <artifactId>poi-ooxml</artifactId>
            <version>3.13</version>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>org.apache.poi</groupId>
            <artifactId>poi-ooxml-schemas</artifactId>
            <version>3.13</version>
        </dependency>
        <dependency>
            <groupId>junit</groupId>
            <artifactId>junit</artifactId>
            <version>3.8.1</version>
            <scope>runtime</scope>
        </dependency>
    </dependencies>
    <build>
        <plugins>
            <plugin>

<dependencies>
					<dependency>
						<groupId>org.reflections</groupId>
						<artifactId>reflections</artifactId>
						<version>0.9.9-RC1</version>
					</dependency>
					<dependency>
						<groupId>org.apache.poi</groupId>
						<artifactId>poi-ooxml</artifactId>
						<version>3.10-FINAL</version>
						<exclusions>
							<exclusion>
								<groupId>org.apache.xmlbeans</groupId>
								<artifactId>xmlbeans</artifactId>
							</exclusion>
						</exclusions>
					</dependency>
				</dependencies>
 
		<groupId>com.smartbear</groupId>
                <artifactId>ready-api-maven-plugin</artifactId>
                <version>1.7.0</version>
                
                <executions>
                    <execution>
                        <id>Full_run</id>
			<phase>test</phase>
                        <goals>
                            <goal>test</goal>
                        </goals>
                        
                        <configuration>
                            <projectFile>C:\JenkinsWorkspace\Clean\Projdev1-soapui-project.xml</projectFile>
                            <outputFolder>${basedir}\Mreports</outputFolder>
                            <testSuite>TestSuite_1</testSuite>
                            <junitReport>true</junitReport>
                            <exportwAll>true</exportwAll>
                            <printReport>true</printReport>
                            <testFailIgnore>true</testFailIgnore>
</configuration>
          </execution>
                </executions>
<configuration>
	<readyApiProperties>
						<property>
							<name>soapui.home</name> 
							<value>C:/Program Files/SmartBear/ReadyAPI-1.4.1/bin</value>
						</property>
							<property>
								<name>soapui.scripting.library</name>
								<value>C:/Workspace/soapui-integration-tests/Library</value>
							</property>
					</readyApiProperties>
					<!--soapuiProperties>
						<property>
							<name>soapui.home</name> 
							<value>C:/Program Files/SmartBear/ReadyAPI-1.4.1/bin</value>
						</property>
						<property>
							<name>soapui.scripting.library</name>
							<value>C:/Workspace/soapui-integration-tests/Library</value>
						</property>
				   </soapuiProperties-->


                        </configuration>
          
            </plugin>
        </plugins>
    </build>
    <reporting>
        <plugins>
            <plugin>
                <groupId>org.apache.maven.plugins</groupId>
                <artifactId>maven-surefire-report-plugin</artifactId>
                <version>2.18.1</version>
				<configuration>
					<outputDirectory>${project.build.directory}/reports</outputDirectory>
					<reportsDirectories>
						<reportsDirectories>${project.build.directory}/reports</reportsDirectories>
					</reportsDirectories>
				</configuration>
            </plugin>
        </plugins>
    </reporting>
</project>

 

 

And when i try run using -mvn pom.xml here is the error message i get

 

 

C:\JenkinsWorkspace\Clean>mvn pom.xml
[INFO] Scanning for projects...
[INFO]
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Building My App 1.0-SNAPSHOT
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 0.139 s
[INFO] Finished at: 2016-05-11T12:17:24-04:00
[INFO] Final Memory: 5M/123M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Unknown lifecycle phase "pom.xml". You must specify a valid lifecycle ph
ase or a goal in the format <plugin-prefix>:<goal> or <plugin-group-id>:<plugin-
artifact-id>[:<plugin-version>]:<goal>. Available lifecycle phases are: validate
, initialize, generate-sources, process-sources, generate-resources, process-res
ources, compile, process-classes, generate-test-sources, process-test-sources, g
enerate-test-resources, process-test-resources, test-compile, process-test-class
es, test, prepare-package, package, pre-integration-test, integration-test, post
-integration-test, verify, install, deploy, pre-clean, clean, post-clean, pre-si
te, site, post-site, site-deploy. -> [Help 1]
[ERROR]
[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e swit
ch.
[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
[ERROR]
[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please rea
d the following articles:
[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/LifecyclePhase
NotFoundException

when i run using -mvn clean test

 

        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAcces
sorImpl.java:43)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
        at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.launchEnhanced(Laun
cher.java:289)
        at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.launch(Launcher.jav
a:229)
        at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.mainWithExitCode(La
uncher.java:415)
        at org.codehaus.plexus.classworlds.launcher.Launcher.main(Launcher.java:
356)
[ERROR] java.lang.RuntimeException: Guice error
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] BUILD FAILURE
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[INFO] Total time: 34.518 s
[INFO] Finished at: 2016-05-11T12:27:11-04:00
[INFO] Final Memory: 24M/169M
[INFO] ------------------------------------------------------------------------
[ERROR] Failed to execute goal com.smartbear:ready-api-maven-plugin:1.7.0:test (
Full_run) on project my-app: Ready! API Test(s) failed: Ready! API Test(s) faile
d:
[ERROR] Guice error
[ERROR] -> [Help 1]
[ERROR]
[ERROR] To see the full stack trace of the errors, re-run Maven with the -e swit
ch.
[ERROR] Re-run Maven using the -X switch to enable full debug logging.
[ERROR]
[ERROR] For more information about the errors and possible solutions, please rea
d the following articles:
[ERROR] [Help 1] http://cwiki.apache.org/confluence/display/MAVEN/MojoFailureExc
eption

 

 

Thanks,

B.

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
bilgvvn
Occasional Contributor

Re: MAVEN/JENKINS issue

Issue has been fixed. There was problem with Maven.

View solution in original post

2 REPLIES 2
TanyaYatskovska
Community Manager

Re: MAVEN/JENKINS issue

Hi Bilgvvn,

 

 

Thanks for posting your question here. However, it looks like it requires some deep investigation. Could you please submit a support case to our Ready! API Customer Care Team? You can do this here:

http://support.smartbear.com/product-list/

---------
Tanya Yatskovskaya
SmartBear Community and Education Manager


Did my reply answer your question? Give Kudos or Accept it as a Solution to help others. ⬇️⬇️⬇️
bilgvvn
Occasional Contributor

Re: MAVEN/JENKINS issue

Issue has been fixed. There was problem with Maven.

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: