Ask a Question

Cannot run API test from test complete

SOLVED
endorium
Frequent Contributor

Cannot run API test from test complete

I have setup a 'ReadyAPI' item in test complete. When I try to execute it I am getting the below. I dont know enough to work out what is wrong. Project file is specified in test complete. Any help in debugging is appreciated.

 

 

cmd.exe /C testrunner.bat  "-sAutomationTestData" "-cCreateRoles" -I -r -j -a "-fC:\Users\SNEJAD~1.BIO\AppData\Local\Temp\{AFCB2334-9706-4BB8-956D-3D26E47924ED}" "-PstartRow=81" "-PendRow=81" "-PPCName=PC417026" "-PprojectPath=C:\Connect\EnterpriseAutomatedTests\RegressionTests\" "C:\Connect\EnterpriseAutomatedTests\RegressionTests\Files\OCDAutomationTests\OrthoReadyAPIProject\OrthoAPITestData.xml"
usage: testrunner [options] <project-file>
 -a                        Turns on exporting of all results
 -A                        Turns on exporting of all results using folders
                           instead of long filenames
 -c <arg>                  Sets the testcase
 -d <arg>                  Sets the domain
    --D <property=value>   Sets system property with name=value
 -e <arg>                  Sets the endpoint
 -E <arg>                  Sets the environment
 -f <arg>                  Sets the output folder to export results to
 -F <arg>                  The report format. Use this option with the -R
                           argument. Possible values: PDF, XLS, HTML, RTF,
                           CSV, TXT, and XML (comma-separated).
    --G <property=value>   Sets global property with name=value
 -g                        Sets the output to include Coverage HTML
                           reports
 -h <arg>                  Sets the host
    --H <property=value>   Adds a custom HTTP Header to all outgoing
                           requests (name=value), can be specified
                           multiple times
 -i                        Enables Swing UI for scripts
 -I                        Do not stop if error occurs, ignore them
 -j                        Sets the output to include JUnit XML reports
 -J                        Sets the output to include JUnit XML reports
                           adding test properties to the report
 -K,--accessKey <arg>      Specifies the license access key.
 -M                        Creates a Test Run Log Report in XML format
 -O                        Do not send usage statistics
 -o                        Opens generated report(s) in a browser
 -p <arg>                  Sets the password
    --P <property=value>   Sets or overrides project property with
                           name=value
 -r                        Prints a small summary report
 -R <arg>                  Report to Generate
 -s <arg>                  Sets the testsuite
 -S                        Saves the project after running the tests
 -t <arg>                  Sets the readyapi-settings.xml file to use
 -T <arg>                  Runs only the test cases or test suites whose
                           tags are specified. Format: -T"TestCase tag1[,
                           tag2 ...]" or -T"TestSuite tag1[, tag2 ...]".
 -u <arg>                  Sets the username
 -U,--email <arg>          Specifies the email of your SmartBear ID or
                           SwaggerHub account.
 -v <arg>                  Sets password for readyapi-settings.xml file
 -V,--password <arg>       Specifies the password of your SmartBear ID or
                           SwaggerHub account.
 -w <arg>                  Sets the WSS password type, either 'Text' or
                           'Digest'
 -W <arg>                  Sets the Slack access token and channel
 -x <arg>                  Sets project password for decryption if project
                           is encrypted
No project file is specified.

The test runner has exited with code 1.
 
 
 
endorium_0-1627293394564.png

 

 

 

Bit more information. It seems to be the parameter 'projectPath' I am tryign to send in thats causing the issue. I remove this and it runs (but fails). Seems to be using this parameter to find the project file. This seems to be a genuine bug?

 

 

testrunner.bat "-sAutomationTestData" "-cCreateRule" -I -r -j -a "-fC:\Users\SNEJAD~1.BIO\AppData\Local\Temp\{04199B9B-52A6-441D-87DD-A29916BCA941}" "-PstartRow=81" "-PendRow=81" "-PPCName=PC417026" "-PprojectPath=C:\Connect\EnterpriseAutomatedTests\RegressionTests\" "C:\Connect\EnterpriseAutomatedTests\RegressionTests\Files\OCDAutomationTests\OrthoReadyAPIProject\OrthoAPITestData.xml"

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
sonya_m
Community Manager

Re: Cannot run API test from test complete

Hi @endorium ! This will surely require project analysis from our Support Team. I recommend that you open a ticket with ReadyAPI.


Sonya Mihaljova
Community and Education Specialist

EVENT Participate in our annual online activities to have fun and be rewared:
Join Wintertainment 2021

View solution in original post

1 REPLY 1
sonya_m
Community Manager

Re: Cannot run API test from test complete

Hi @endorium ! This will surely require project analysis from our Support Team. I recommend that you open a ticket with ReadyAPI.


Sonya Mihaljova
Community and Education Specialist

EVENT Participate in our annual online activities to have fun and be rewared:
Join Wintertainment 2021

View solution in original post

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: