Forum Discussion

nolandsmith's avatar
nolandsmith
New Contributor
2 years ago
Solved

Working with XML APIs and Converting Response to JSON

Hello - I'm a bit new to this, but I am working with an XML API. 

 

Even when I set the "Response content type" to application/json, the response is still in XML. Is there a way I can ensure I will return JSON every time?

 

 

  • chichepo's avatar
    chichepo
    2 years ago

    nolandsmith 

    I did some digging into your file and I did manage to generate a JSON response but ONLY as an example!!
    Look at the file in attachement.

    The sole response content type provided by the server is:

    Content-Type: text/xml; charset=utf-8

    and, I guess, this is the reason why it can't be displayed in JSON (message ref here)

     
    Let us know if you find a solution

3 Replies

  • chichepo's avatar
    chichepo
    Champion Level 3

    Hello nolandsmith
    I am not sure why you can't get it.
    Can you send your object description?

    You can check this example:


    1 - You declare your media types

     

     

    2 - Then you check your object declaration

    I took the petstore file example

    I hope it can help ğŸ˜



    • nolandsmith's avatar
      nolandsmith
      New Contributor

      Thanks for the support! 

       

      I don't even have application/xml as an applicable response content, yet it is still returning XML.

       

      I do know that the API is an XML api (abr.business.gov.au/abrxmlsearch/abrxmlsearch.asmx/SearchByABNv202001). Could this be the reason I am only getting XML, or is there a way for Swagger to be able to return it as JSON?

       

       

       

       

      • chichepo's avatar
        chichepo
        Champion Level 3

        nolandsmith 

        I did some digging into your file and I did manage to generate a JSON response but ONLY as an example!!
        Look at the file in attachement.

        The sole response content type provided by the server is:

        Content-Type: text/xml; charset=utf-8

        and, I guess, this is the reason why it can't be displayed in JSON (message ref here)

         
        Let us know if you find a solution