cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Ready API 2.7.0 Not Launching

SOLVED
Highlighted
Contributor

Ready API 2.7.0 Not Launching

When I am launching Ready API the program wont launch

Logs give first warning 2019-07-26 10:39:58,591 WARN  [SoapUIExtensionClassLoader] The custom library "C:\Program Files\SmartBear\ReadyAPI-2.7.0\bin" does not exist.

Full logs attached

Can anyone help please?

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Contributor

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Hi @Olga_T 

 

With support from customer care the issue was resolved this moring there was an issue with my soapui-settings.xml file.

 

Thanks,

UnitTesters

View solution in original post

7 REPLIES 7
Highlighted
Community Leader

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

might be @Nastya_Khovrina can help you out.

 


Click "Accept as Solution" if my answer has helped, and remember to give "kudos" 🙂 ↓↓↓↓↓



Thanks and Regards,
Himanshu Tayal
Highlighted
Moderator

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Hi @UnitTesters,

 

Please check whether you have any invalid files in the <ReadyAPI_Install>\bin\ext directory. Try removing extra file from this folder and starting ReadyAPI again. By default, this folder includes only the following files: 

postgresql-9.3-1102.jdbc41.jar, sqljdbc42.jar and readme.txt.

 

Also, you can try deleting the workspace file (you won't loose your projects, you just will need to add them to the workspace again). The default soapui-workspace.xml file is in <user profile directory> i.e. C:\Users\yourusername on Windows.

 

If this doesn't help, please open a new case here: https://support.smartbear.com/message/?prod=ReadyAPI

 



Learn SmartBear products in a fun and easy way and prove your knowledge!
>>Participate in the TechCorner Challenge today
Highlighted
Contributor

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Hi @Nastya_Khovrina 

 

Thank you for the feedback and apologises for my delayed response.

 

Unfortuanltey suggested solution below did not work my folder <ReadyAPI_Install>\bin\ext directory only contains the files reffered to below and I also tried removing projects from my workspace but still no lunk I will proceed with logging a new case

 

Thank you again

 

Highlighted
Moderator

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Hi @UnitTesters,

 

What is your progress with your case? Was the issue solved?
It would be great if you could share the results with the Community.

 

Thank you so much in advance.


Olga Terentieva
SmartBear Assistant Community Manager

Highlighted
Contributor

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Hi @Olga_T 

 

With support from customer care the issue was resolved this moring there was an issue with my soapui-settings.xml file.

 

Thanks,

UnitTesters

View solution in original post

Highlighted
Moderator

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

Thank you for the update, @UnitTesters !


Olga Terentieva
SmartBear Assistant Community Manager

Highlighted
Occasional Contributor

Re: Ready API 2.7.0 Not Launching

What was the issue with your soapui-settings.xml file?  I'm having the same issue, would be good to know what to look for. 😉

New Here?
Join us and watch the welcome video:
Announcements
TechCorner Leaderboard
Compete with community members in the TechCorner Challenge and get into the Leaderboard!

Rank Participant Points Earned
1 msiadak 12
2 nmrao 8
3 HimanshuTayal 3
Top Kudoed Authors