Ask a Question

Why TestComplete fails to recognized, previously recognized objects during regression testing.

Raji18
Occasional Contributor

Why TestComplete fails to recognized, previously recognized objects during regression testing.

During regression test of the scripts, noticed TestComplete fails to recognized the objects, which were recognized well in their previous runtime! Also, TestComplete cannot recognized objects which were on the screen from a long time, and if some modular scripts run depends upon those objects. Any solution of both the issues would be highly appreciated!
12 REPLIES 12
Marsha_R
Community Hero

Did your application under test get an update?

Did you update TestComplete?

Did you change computers for running the test?

Did you change browsers for running the test?

Did you change screen resolution?

 

Many things can affect how TestComplete acts. Let's try to narrow it down.

 

 


Marsha_R
[Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
Raji18
Occasional Contributor

Hi Marsha_R -  Thanks for your response!  No changes have been made, all your 5 Q answer is no change at all, it's the regression test and now seems TestComplete fails to recognize most of the objects!

You can try restarting the computer but it has been my experience in answering questions here on the forum that "nothing has changed" usually turns out to be that something did change that the tester wasn't aware of.  

 

What version of TC are you running?


Marsha_R
[Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
Raji18
Occasional Contributor

Version: 15.46.9.7 x64

Have these test scripts run on this version of TestComplete successfully before the run where they failed?


Marsha_R
[Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
Raji18
Occasional Contributor

Yes, multiple times, as I'm running the regression test for all these scripts.  Application under test is Oracle!  

Are you running these tests in a browser? What browser and what version?


Marsha_R
[Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
Raji18
Occasional Contributor

Microsoft Edge
Version 108.0.1462.42 (Official build) (64-bit)

TestComplete only supports Edge up to version 103

https://support.smartbear.com/testcomplete/docs/app-testing/web/general/supported-browsers-and-techn...

 

That could be causing your object recognition issues. Try reverting to version 103 and see if your tests run then.


Marsha_R
[Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: