cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

SOLVED
Highlighted
Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

Browser Edge was running with TestComplete 12.41 and the "old" Windows 10 Version. So yes, I did already everything to run browser Edge before.

 

Again: Is there anybody where browser Edge is running on Windows 10 Fall Creator Version?

 

I think I give up and go back to the old Windows 10 Version. PS: Docker in combination with Sophos is also not running stable.

 

I'm pretty much disappointed. Always problems with new versions...

Highlighted
Community Hero

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

Hi,

 

Just wondering if you reported this to Support (https://support.smartbear.com/message/?prod=TestComplete) ?
Any response?

 

P.S. I tried Edge with TC 12.42 and had no problem. However, I am not sure whether or not my Win10 was upgraded as I always delay updates until I am forced to update.

Regards,
  /Alex [Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
================================
Highlighted
Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

You can find the windows version by:    Windows+R then type in "winver" <ENTER>

Mine is Windows Version 1709 Build 16299.125

 

Edge Version 41.16299.15.0, EdgeHTML 16.16299 (see in options)

Highlighted
Community Hero

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

Mine at the moment are:

-- 1703 (build 15063.726) for Windows; and

-- 40.15063.674.0 (EdgeHTML 15.15063)

though I still have no idea whether or not this corresponds to the Fall Creators Update... 🙂

Regards,
  /Alex [Community Hero]
____
[Community Heroes] are not employed by SmartBear Software but
are just volunteers who have some experience with the tools by SmartBear Software
and a desire to help others. Posts made by [Community Heroes]
may differ from the official policies of SmartBear Software and should be treated
as the own private opinion of their authors and under no circumstances as an
official answer from SmartBear Software.
The [Community Hero] signature is used with permission by SmartBear Software.
https://community.smartbear.com/t5/custom/page/page-id/hall-of-fame
================================
Highlighted
Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

Nope, 1703 is not the Fall Creators Update. This is the Spring Update.

 

1703 -> March 2017 (Spring)

1709 -> September 2017 (Fall)

 

Now I understand why it runs on your infrastructure :-).

Highlighted
Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

There is an Edge description add on (-> KB4051963) since yesterday: https://support.smartbear.com/testcomplete/docs/general-info/whats-new.html
but I can't test it anymore: we are switching back to an earlier Windows version today.

Occasional Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

Hi Andy,

 

Are you still having problem with latest Edge ?

In my case initially TC v12.42 didn't work with Edge, but then I disabled the "Windows Store application" flag & since then it started working.

Interestingly even if I enable OR disable this flag, it always works now Smiley Surprised

 

cheers !

Highlighted
Contributor

Re: Edge not recognized as Sys.Browser("edge") -> Process("MicrosoftEdge")

In cooperation with SmartBear the problem could be solved.

 

In all projects I use, I have process filters defined.

By any circumstances the filter has to be changed from Microsoft.MicrosoftEdge to MicrosoftEdge.

 

🙂

View solution in original post

New Here?
Join us and watch the welcome video:
Announcements
Top Kudoed Authors