cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

soapui window disappears after few sec

prat007
Regular Visitor

soapui window disappears after few sec

Hi All,

I have installed SoapUI 5.5.0 in rhel 7.8 server and trying to open it via MobaXterm on windows 10 local desktop.
When i run soapui.sh, soapui window pops out display below messages,

 

#./soapui.sh
================================
=
= SOAPUI_HOME = /opt/SoapUI-5.5.0
=
================================
Configuring log4j from [/opt/SoapUI-5.5.0/bin/soapui-log4j.xml]
16:52:38,534 INFO [DefaultSoapUICore] Creating new settings at [/root/soapui-settings.xml]
16:52:39,328 INFO [PluginManager] 0 plugins loaded in 2 ms
16:52:39,328 INFO [DefaultSoapUICore] All plugins loaded
Configuring log4j from [/opt/SoapUI-5.5.0/bin/soapui-log4j.xml]
16:52:39,556 INFO [DefaultSoapUICore] Creating new settings at [/root/soapui-settings.xml]
16:52:39,601 INFO [PluginManager] 0 plugins loaded in 11 ms
16:52:39,601 INFO [DefaultSoapUICore] All plugins loaded
16:52:39,844 INFO [SoapUI] Used java version: 1.8.0_221

 

It opens another window called as 'Stay Tuned!'. As soon as i click on 'Yes, I want to know' or 'skip' button it gives below error on linux server window disappears.

 

Exception in thread "Thread-12" sun.reflect.generics.reflectiveObjects.NotImplementedException
at com.smartbear.analytics.impl.SoapUIOSMixpanelProvider.trackError(SoapUIOSMixpanelProvider.java:53)
at com.smartbear.analytics.AnalyticsManager$1.run(AnalyticsManager.java:55)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149)
at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)
libGL error: unable to load driver: swrast_dri.so
libGL error: failed to load driver: swrast
Prism-ES2 Error : GL_VERSION (major.minor) = 1.4
java.lang.UnsupportedOperationException: Internal Error
at com.sun.glass.ui.gtk.GtkApplication.lambda$new$5(GtkApplication.java:158)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at com.sun.glass.ui.gtk.GtkApplication.<init>(GtkApplication.java:140)
at com.sun.glass.ui.gtk.GtkPlatformFactory.createApplication(GtkPlatformFactory.java:41)
at com.sun.glass.ui.Application.run(Application.java:146)
at com.sun.javafx.tk.quantum.QuantumToolkit.startup(QuantumToolkit.java:278)
at com.sun.javafx.application.PlatformImpl.startup(PlatformImpl.java:211)
at javafx.embed.swing.JFXPanel.lambda$initFx$2(JFXPanel.java:232)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)

 

Its a vm on vmware platform and have driver as below.

 

00:0f.0 VGA compatible controller: VMware SVGA II Adapter (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: VMware SVGA II Adapter
Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 16
I/O ports at 1070 [size=16]
Memory at e8000000 (32-bit, prefetchable) [size=128M]
Memory at fe000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8M]
[virtual] Expansion ROM at c0400000 [disabled] [size=32K]
Capabilities: [40] Vendor Specific Information: Len=00 <?>
Capabilities: [44] PCI Advanced Features
Kernel driver in use: vmwgfx
Kernel modules: vmwgfx

 

I have below libgl related packages installed on server.

 

# rpm -qa |grep -i libGL
libglvnd-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
libglvnd-opengl-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
mesa-libGL-18.3.4-10.el7.x86_64
mesa-libglapi-18.3.4-10.el7.x86_64
libglvnd-glx-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
libglvnd-egl-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
libglvnd-gles-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
libglvnd-core-devel-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
mesa-libGLU-devel-9.0.0-4.el7.x86_64
libglvnd-devel-1.0.1-0.8.git5baa1e5.el7.x86_64
mesa-libGL-devel-18.3.4-10.el7.x86_64
mesa-libGLU-9.0.0-4.el7.x86_64

 

I have attached error image and soapui window that opens up.

 

Can you please let me know how to fix this issue?

 

Thanks,

1 REPLY 1
richie
Community Hero

Re: soapui window disappears after few sec

Hey @prat007,

So youre running SoapUI within a unix VM on windows 10, right?

I'm running a debian VM and if i try starting SoapUI via the .sh it fails with dependency errors.

When i just run it via executing ./SoapUI-5.6.0, it launches fine.

Dunno if this will work for you, but its how i got it running.

Ta

Rich
if this helped answer the post, could you please mark it as 'solved'? Also if you consider whether the title of your post is relevant? Perhaps if the post is solved, it might make sense to update the Subject header field of the post to something more descriptive? This will help people when searching for problems. Ta
New Here?
Join us and watch the welcome video:
Top Kudoed Authors