Forum Discussion

MW_Didata's avatar
MW_Didata
Regular Contributor
12 months ago

Testexecute enters ` or ~ in textbox

When running tests sometimes TC or TE enters chars into a textbox, mostly this char: `    I've seen it enter ~ aswell

Example : 

I can not find where this char comes from, it happens only sometimes and at different moments/tests

 

Anyone have any ideas where this could come from?

 

In this test because it entered a invalid number I get an error screen (from my software) and the tests goes to timeout which stops the entire rest of the project from being run.

15 Replies

  • MW_Didata's avatar
    MW_Didata
    Regular Contributor

    Also the number it is supposed to enter is '9990845' not '9908459'

  • rraghvani's avatar
    rraghvani
    Champion Level 3

    Is that Excel?

    Cell B1, the number is stored as text. Whereas, Cell B2 is a number.

  • MW_Didata's avatar
    MW_Didata
    Regular Contributor

    It does import from excel, when it has entered the number it does number +1 and enters the next for x amount of times. this was 2 rows in so I can't see how this could be the problem otherwise the rows before would not have been entered. I also know for a fact that none of my excel values have a ' in there.

  • rraghvani's avatar
    rraghvani
    Champion Level 3

    You need to check the format of the cells in your Excel document.

  • MW_Didata's avatar
    MW_Didata
    Regular Contributor

    This is my excel:

    As you can see it's just a value, no spicy extra's it should enter just the number and nothing else.

    The rows before worked just fine, and it only happens sometimes

     

    In the logs it says:" '9990845[Enter]' was send as a keyboard input to the following window or control."

    the ' before and after the number is just the log quote mark to specify what was entered

  • rraghvani's avatar
    rraghvani
    Champion Level 3

    How is the data being entered i.e. what method or keyword test action are you performing?

    • MW_Didata's avatar
      MW_Didata
      Regular Contributor

      Just keys, it is entered in a grid.

      It loops this subtest for x amount of times, everytime var.Artikel +1

      The whole test works fine just this happens not just here but other places too.

      I cant remember where and when but I've seen this problem in the logs before

  • rraghvani's avatar
    rraghvani
    Champion Level 3

    If it happens intermittently, then it's going to be difficult to diagnose.

     

    It could be your grid control performing some conversion.

     

     

    • MW_Didata's avatar
      MW_Didata
      Regular Contributor

      "then it's going to be difficult to diagnose." My problem exactly haha,

      Thanks anyways I'll keep my eye out for when this problem happens next time.

      These tests i'm working on now handle big data entries so the problem happened twice already today.

      Will talk with my developer  about this next week.

       

      If I find a fix I'll post my findings.

      rraghvani  Thanks for the help!

  • MW_Didata's avatar
    MW_Didata
    Regular Contributor

    I just found this problem somewhere else, once again the ` symbol was enterd in the textbox.

    In the logs there is no sign that this happend

    It just says it entered:  834505[Enter]

     

    Has anyone else had this problem before?

     

    EDIT: 

     

    It's the ` symbol not the ' symbol

    It shares a key with ~ while the other shares it's key with "

  • tvklovesu's avatar
    tvklovesu
    Frequent Contributor

    Have you tried to print just the variable value to log before entering that in the field to see what value does the variable has?

    • MW_Didata's avatar
      MW_Didata
      Regular Contributor

      Check my last message

      Since the log says exactly what it enterd in the textbox it's impossible for it to enter the other key.

      This key somehow gets entered somehow at different moments and in different tests.

      This key is nowhere within my tests or excel data or key inputs

      • tvklovesu's avatar
        tvklovesu
        Frequent Contributor

        I saw that and that's showing the action item of the Key method. But I was asking to check the value of that variable before entering it in the field. So we can rule out that the issue is not in Key method and it's from the step where the value is stored in the variable. We need to troubleshoot backwards to identify where the exact issue is happening.